top of page

Geanimeerde instructievideo

Marlies en ik kennen elkaar al een aantal jaren. Marlies heeft ons huis in Bodegraven verkocht en een tijdje terug heeft ze ons huis nog getaxeerd. Een paar maanden geleden is ze haar eigen bedrijf gestart: Van der Weijden | Taxaties & Advies. Een van de diensten is dat je door Marlies je huis kunt laten taxeren om uiteindelijk korting op je hypotheekrente te krijgen. Laat dat laatste nou juist een punt zijn waar veel mensen nog niet veel vanaf weten. Hier wilde Marlies dus meer aandacht aan geven op haar website. En toen kwam ik in beeld. Letterlijk in beeld, want die informatieverstrekking moest beeldend zijn.


Voice-over

Marlies wist dat ik wel ervaring had met animatievideo's maken dus trok ze aan de bel. Samen hebben we de mogelijkheden besproken en zijn we een script gaan schrijven en heb ik een storyboard gemaakt. Toen dit de juiste vorm had was het tijd om te bepalen wat we zouden doen met de Voice-over. Dit wilde Marlies wel zelf doen. Erg leuk, want Marlies heeft een goede stem en dit maakt de video natuurlijk nóg persoonlijker. Met mijn microfoon en opnameapparatuur ben ik naar Marlies gereden en hebben we de teksten opgenomen.


Animatie

De voorbereidingen waren gedaan, dus kon ik aan de slag met de animatie, het leukste gedeelte!

Als eerst heb ik illustraties gemaakt in Illustrator en vervolgens kon ik deze in After Effects weer laten bewegen. Toen dit alles goed liep heb ik de geanimeerde afbeeldingen achter elkaar gezet in Premiere Pro en daar de Voice-over, geluidseffecten en muziek onder gemonteerd.


Benieuwd naar het resultaat? Check de video hier onder.


Gerelateerde posts

Alles weergeven

留言


bottom of page